KAJ SPLOH VEMO O NAKUPOVALNEM PRAZNIKU, KI GA PRI NAS IMENUJEMO  “ČRNI PETEK”?

Lahko bi rekli, da Črni petek oz. Black Friday, napove obdobje predbožične nakupovalne norije. Trgovci takrat svoje trgovine odprejo že precej zgodaj, zunaj pa se (kot smo videli na nekaterih posnetkih) vije “krvavi” boj.

Zgodovina Črnega petka:

  • Ime je črni petek (izvira iz Filadelfije) dobil po prometnem kolapsu, ki je sledil dnevu po zahvalnem dnevu
  • v Ameriki ta dan poznajo že od leta 1952, širšo prepoznavnost in “svetovno veljavo” pa je pridobil v letih 2000
  • danes je to  največji nakupovalni praznik na svetu
  • ta dan imenujejo tudi dan nakupovalne mrzlice
  • poznate veleblagovnico Macy – leta 2011(+ TargetKohl’sBest Buy in Bealls) prvič v zgodovini svoja vrata odprejo kar ob polnoči
  • Črni petek pa je sprožil tudi val ogorčenja ter kritik in proteste

Od leta 2006 v Ameriki poročajo o kar  10 smrtnih žrtvah in 111 ranjenih ravno na ta dan. In kako Črni petek poteka v Sloveniji?

Iskreno povedano, imamo z njim bolj malo izkušenj. Pa vendarle. V Sloveniji je zadnja leta vse bolj prisoten in zdi se nam, da se vsako leto več trgovin odloča, da bo ponudilo posebne popuste. Vsekakor nismo navdušeni nad čakanjem v vrsti pred vrati trgovine kot tudi ne v vrstah na blagajni. Pa tudi parkiranje avtomobila zna biti prava znanstvena fantastika.

Zato pa obstaja E-SHOPPING ???. Ne obljubljamo “nora znižanja” -80%, kot veliko drugih trgovcev, a zagotavljamo, da boste na znižanju našli izdelek, ki ga sicer le malokdaj lahko kupite po znižani ceni.

Ostanite zdravi in “trezni” ob svetovni nakupovalni mrzlici.?

NA ČRNI PETEK, 23.11.2018, BOMO ZNIŽALI IZDELKE