HRANA, ki pospešujejo tvorbo KOLAGENA v telesu, se na žalost le redko znajde na naših jedilnikih

Po 20. letu začne količina kolagena v telesu počasi upadati. Še hitreje po 30. in 40 letu starosti, ko upade že za 1 odstotek na leto. Hranila, katera pospešujejo tvorbo kolagena v telesu, se redko znajdejo na naših jedilnikih, poleg tega pa bi jih bilo potrebno zaužiti veliko količino.

[/fusion_fontawesome] Absorpcija hidroliziranega kolagena je v obliki prehranskega dopolnila 90 %, medtem ko je absorpcija kolagena iz hrane približno 27 %. Smiselno je torej, da kolagen zato začnemo dodajati k prehrani v obliki prehranskih dodatkov. VENDAR NISO VSI ENAKO DOBRI. V telo se najbolje absorbira HIDROLIZIRAN kolagen.

5 znakov pomanjkanja KOLAGENA:

  • Upadla in nesijoča koža
  • Bolečine v sklepih
  • Prebavne motnje
  • Lasje brez leska
  • Lomljivi in krhki nohti

HRANILA, ki pospešujejo tvorbo kolagena v telesu:
✔ribe, ✔česen, ✔papaja, ✔kivi, ✔grenivka, ✔jagode, ✔brokoli, ✔špinača, ✔paprika, ✔repa, ✔zelje, ✔meso-na primer jetra, ✔ostrige, ✔školjke, ✔stročnice, ✔oreščki.

KOLAGEN! Na  OBRAZU je pomanjkanje kolagena vidno na točkah, kot prikazuje slike spodaj.

Spodbujajte notranjo LEPOTO

Kar je dobro navznoter, se odraža na zunanjosti. Niso samo ženske tiste, ki si želijo zdrave kože. Koža je prvi vidni indikator zdravja, kjer so vidne posledice staranja. Izdelki, imenovani *nutrikozmetika, ki imajo več kot le površinski učinek, se hitro širijo. Poleg običajne nege kože od “zunaj”, se ljudje vedno bolj zavedajo, da  »Lepota prihaja od znotraj« (Beauty from Within).

Kolagen je primarno vezivno tkivo in ključna beljakovina v telesu, ki zagotavlja povezanost, elastičnost in obnovo kože, hrustanca in kosti. Peptan je kolagenski peptid tipa 1, ki ga najdemo v človeških kosteh in koži. Je čist, naraven bioaktiven produkt. Vsebuje več kot 97 % beljakovin, ki jih telo z lahkoto uporabi in prebavi.

Obstaja VEČ TIPOV KOLAGENA: Kolagen tipa 1 je na primer v telesu količinsko najbolj zastopan (kar 80 %) in je najpomembnejši za ohranjanje mladostnega videza kože, las in nohtov.

RIBJI KOLAGEN ima 150 % dokazano večjo absorpcijo, razlog za boljšo absorpcijo je v manjših molekulah. Druga prednost pa je njegova sestava. Kot rečeno zgoraj, je kolagen tipa 1 v telesu količinsko najbolj zastopan  in ravno s tipom 1, je ribji kolagen najbolj bogat.

Torej, če želite mladostno KOŽO, lepe LASE, trdne NOHTE,  je čas, da k svoji prehrani pričnete dodajati kolagen, vendar naj bo ta HIDROLIZIRAN RIBJI KOLAGEN, TIPA 1 !

VITAMIN C IZJEMNEGA POMENA ZA TVORBO KOLAGENA

Ne pozabite na Vitamin C, saj ta poveča tvorbo kolagena v telesu. Raziskave celo kažejo, da se le-ta poveča kar za 6x. Nič ne bo narobe, če ga vnesete kot prehranski dodatek ali pa v obliki slastnega domačega jabolka, limone…. ??

Ostanite zdravi! MS??