Se vam dogaja, da vsako jutro vedno znova vse počnete v naglici? Jutra za mnoge niso enostavna, pa čeprav se velikokrat poskušate prepričati v nasprotno. Obstaja zelo malo ljudi, ki se zbudijo z nasmehom in začnejo peti od veselja? Vstajanja zjutraj je pač neizogibno in najbolje je, da najdemo način, ki bo ta prehod “ublažil”. Torej – Kako začeti dan poln energije? Predstavljamo rutini ki je tako preprosta, da je primerna tudi za male lenobice..

5 ZLATIH PRAVIL PREBUJANJA

5zlatih pravil

  • 1. Trije globoki vdihi

    2. Voda in limona

    3. Zajtrk

    4. Fizična vadba

    5. (Ne)uporaba telefona

ZA POPOLN VIDEZ VAŠE KOŽE

5 JUTRANJIH NAVAD, KI VAM DAJO ENERGIJO ZA NOV DAN

1. Trije globoki vdihi
Še preden vstanete iz postelje, dvignite roke, globoko vdihnite, kot da lovite sapo ob koncu dirke, izdihnite in sprostite telo. Pro različica? Meditacija.?

2. Voda z limona
Kozarec tople vode in stisnjene limone na tešče, je že desetletja mantra tistih, ki sledijo zdravemu življenju. Poskusite.

Ta preprosta pijača zjutraj pomaga ponovno zagnati vaš metabolizem, hkrati pa zagotavlja telesu vitamina C, kalij in antioksidante.
Poleg tega mnogo strokovnjakov za prehrano meni, da to koristi tudi naši prebavi oz, dieti ter pripomore k ravnemu trebuhu. V kolikor vam tudi to ne pomaga, poskusite izdelek PROBIOTIK ColiProbio (30 Billion)

3. Zajtrk
Nikoli ne smemo preskočiti ali zamenjati zajtrka s preprosto kavo s piškotom – and off we go. Lažje reči, kot storiti! Zdi se nam, da to napako ponavljamo kar vsi, a ne??? Vzamite si čas vsaj za  SMOOTHIE – kremast, zelen, brez sladkorja, gluten free, lactoze free, brez soje in predvsem, drugačen klinki za recept.
Kmalu v naših receptih razkrivamo, kako pripraviti popoln energijski zajtrk!?

4. Fizična vadba 
Tako malo, pa tako težko!! Zjutraj potrebujemo namreč le skromnih 5 minut vadbe in to je dovoj da zbudimo naše telo. Če še to ne gre, bo nekaj minut raztezanja tubi bolje kot nič.  Pro varianta?:  sprehod, kopanje v bazenu ali sproščujoč tek.

5. (Ne)uporaba telefona

No tole pa zna biti precejšen izziv za vse nas, a ne? Poskusite zdržati  vsaj pol ure brez dotika telefona! Na ta način se boste izognili klasični jutranji navadi in stanju tesnobe v želodčku ob pregledovanju sporočil, mailov in vsem kaj počnejo drugi ( pa bi želeli tudi mi) 

STE VSA PRAVIL UPOŠTEVALI, PA ŠE VEDNO NISTE PRIPRAVLJENI NA “JUTRANJI ŠTRART”? Ne morete obnoviti svoje energije? Morda je čas, da začnete z dodatki za fizično in duševno utrujenost: 

  1. za izboljšanje spanja in sprostitev možganov: NEUROFORTE
  2. za dodatno energijo: KOENCIM Q10

ČE POZNATE ŠE KAKŠNO RUTINO, ki pripomore, jo le delite z nami. Ostanite zdravi?