Trditev 1: “Vseeno je, kateri magnezijev pripravek se uživa, saj je vsebnost povsod enaka.” NE DRŽI
Obstajajo bistvene razlike. MAGNEZIJEV CITRAT je oblika, ki se absorbira najhitreje. Kar pomeni, de več magnezija preide v krvni obtok in tako doseže mišice hitreje.

Nikakor ne gre zanemarjati pomena in posledic pomanjkanja magnezija na zdravje.

  • Ko ga primanjkuje, smo res v resnih težavah
  • Strokovna literatura opozarja na povezavo med nizkimi vrednostmi magnezija in številnimi kroničnimi ter vnetnimi boleznimi.
  • Dobri viri so recimo zelena zelenjava, polnovredne žitarice, oreški, semena, stročnice in delno tudi živalski viri, pri katerih pa beljakovine nekoliko zmanjšajo biološko dostopnost magnezija človeškemu organizmu?

Trditev 2:” Pri pomanjkanju zadošča že, če se magnezij uživa samo nekaj dni.”

  • Stroka priporoča uživanje magnezija v trajanju najmanj štiri tedne.
  • Torej je smiselno, da z jemanjem magnezija v prahu nadaljujemo, tudi ko simptomi prenehajo oz nivo magnezija zvišamo.

Ne spreglej

NA IZDELEK

 Prednosti izdelka Plantforce Magnesium / Plantforce Mag Osteo

Izdelek Plantforce Magnesium / Plantforce Mag Osteo –  je v obliki MAGNEZIJEVEGA CITRATA, ki je lažje prebavljiv in zagotavlja boljšo absorpcija kot druge oblike magnezija.
Narejen iz dveh sestavin: magnezijevega karbonata in citronske kisline. Ko dodamo vodo, pride do kemijske reakcije. Magnezijev karbonat disociira in pride do pojava mehurčkov, ki so posledica odvajanja dušikovega dioksida iz raztopine. Magnezijevi ioni reagirajo s citronsko kislino in nastane magnezijev citrat, ki je topen v vodi. Če izdelek zmešamo z vročo vodo, pride do reakcije hitreje. Magnezij je toplotno stabilen mineral, zato ga vroča voda ne uniči. V hladni vodi poteka reakcija počasneje, zato je potrebno počakati približno 15 minut.

Okus
Izdelek je na voljo v 2 okusih, v naravnem okus magnezija in okusu pasijonke, v katerem so naravne arome in sladilo stevia. Tako si lahko pripravimo zdrav in hkrati izjemno okusen napitek.
V izdelkih ni nobenih drugih dodatkov proti strjevanju ali polnil!
Magnezij je pridobljen iz morske vode, citronska kislina pa iz evropske sladkorne pese – brez GSO!

Pravilna oskrba z magnezijem
Pravilna oskrba z magnezijem je priporočljiva za izravnavo pomanjkanja tako pri zdravih kot bolnih ljudeh in sicer 30 min pred spanjem. Takrat naj bi ga naše telo najbolje absorbiralo. Tako vas tik pred spanjem sprosti  in umiri ter tako zagotovi miren spanec. Prav tako pripomore k sprostitvi mišic, a ne povzroča omotičnosti. Približno 10 % uporabnikov magnezij predrami; če ste med njimi tudi vi, vam priporočamo, da magnezij uživate 20 min pred obrokom ali pa 2 uri po obroku. Lahko ga uživate tudi na prazen želodec.

POVZETEK: ?Izdelek Plantforce Magnezij /Osteo je naraven, organski, veganski in hkrati v najboljši možni obliki, obliki MAGNEZIJEVEGA CITRATA. Magnezij OSTEO vsebuje tudi mineral lepote CINK, vitamine B in D. Torej, več muh na en mah. Izbira bo sedaj nekoliko lažja, a ne?

Ostanite zdravi?