Vitamin VIT 99 Complex | M-Sport

VITAMIN B99 Complex

17,90

Za Mega Vit B99 Complex potrebujemo VSI 

 • za preprečevanje in zdravljenje hipovitaminoze B in avitaminoze B,
 • pri povečani porabi vitaminov skupine B,
 • pri moteni absorpciji vitaminov pri obolenjih prebavil in jeter,
 • za beriberi, nevralgije, polinevritis, nevrodermatoze.

Le v kombinciji kot jo ima izdelek VIT B 99 Complex, zagotavljajo maksimalen učinek.


Neto količina: 60 tablet

Opis

Kaj je Mega Vit B99 Complex?

vsebuje Vitamine B, ki imajo ključno vlogo pri presnovi. Sodelujejo pri sproščanju energije in pri vzdrževanju zdravega živčnega sistema ter kože.  Vit B99 Colpmex je kombinacija pomembnih B vitaminov, ki so vodotopni, in z njimi povezanih hranil. ki se v telo sproščajo POČASI. Le-to zagotavlja maksimalen učinek.

Za kaj potrebujemo VITAMINE B 

 • Tiamin: Majhni odmerki tiamina (do 5 mg) se po peroralnem jemanju zelo dobro absorbirajo iz prebavil (predvsem iz tankega črevesa), večji odmerki pa se ne absorbirajo v celoti. V priporočenih odmerkih se v celoti porazdeli po tkivih in se ga le malo izloči s sečem. Pri doječih materah prehaja tudi v mleko. Pri farmakoloških odmerkih se odvečni odmerek tiamina izloči s sečem kot nespremenjen tiamin ali kot pirimidin.
 • Riboflavin se zelo dobro absorbira v začetnem delu tankega črevesa. Absorpcija pa poteka v celoti le do določene količine riboflavina. Sočasno poteka pretvorba riboflavina v koencima FMN in FAD, ki se ju 60 % veže na plazemske beljakovine. Večina se porazdeli po tkivih, nekaj pa se ga tudi uskladišči. Riboflavin ima bifazno farmakokinetiko. Začetna razpolovna doba izločanja je 1,4 ure, končna pa 14 ur. Ponavadi je količina riboflavina, ki se izloči z blatom, enaka absorbirani, in sicer zaradi riboflavina, ki ga tvorijo bakterije v debelem črevesu. Riboflavin prehaja skozi posteljico in se izloča z materinim mlekom.
 • Nikotinamid:  se zelo dobro absorbira in se hitro porazdeli po vseh tkivih. Prehaja skozi posteljico, njegova raven v plodu in novorojenčku je celo višja kot pri materi. Nikotinamid se presnavlja v jetrih, kjer se pretvori v N-metilniacinamid. Drugi presnovki so še NAD, NADP in nikotinurična kislina, ki se vsi izločajo s sečem. Prehaja tudi v materino mleko.
 • Piridoksin:  se zelo dobro absorbira iz zgornjega dela prebavil in se v jetrih pretvori v svojo aktivno obliko piridoksal-5-fosfat. Ta se veže na plazemske beljakovine in se skladišči v jetrih in mišicah. Razpolovna doba izločanja znaša 15 do 20 dni, večina presnovkov se izloči s sečem.
 • Kalcijev pantotenat:  se zelo dobro absorbira iz zgornjega dela prebavil in se v jetrih pretvori v koencim A (CoA). Hitro se porazdeli po vseh tkivih in prehaja tudi v materino mleko. Približno 70 % pantotenske kisline se izloči s sečem, 30 % pa z blatom.
 • Cianokobalamin:Biološka uporabnost cianokobalamina je po peroralnem jemanju zelo majhna. Za peroralno absorpcijo je potreben želodčni glikoprotein, s katerim se cianokobalamin veže ob prehodu skozi želodec; ta kompleks se absorbira šele v ileumu v navzočnosti kalcija. Cianokobalamin se skladišči v jetrih in prehaja skozi posteljico ter se izloča z materinim mlekom. Približno 50 do 98 % intramuskularnega ali subkutanega odmerka cianokobalamina se nespremenjenega izloči s sečem.

Komu je namenjen Mega Vit B99 Complex?

Mega Vit B99 Complex je namenjen:

 • Mladim in odraslim za normalno rast in razvoj
 • Tistim, ki jim primanjkuje energije
 • Tistim, ki si želijo ohraniti zdravo kožo, oči in lase
 • Tistim, ki imajo težave s prebavo in malo apetita
 • Ljudem, ki si želijo ohraniti zdrav živčni sistem in aktivne možgane

Sestavine

Sredstvi za povečanje prostornine  (kalcijevi fosfati, mikrokristalna celuloza), vitamin C (L-askorbinska kislina), tiamin (tiamin hidroklorid), vitamin B2 (riboflavin ), niacin ( nikotinska kislina) , pantotenska kislina (kalcijev pantotenat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), para-aminobenzojska kislina (PABA), holin bitartrat, inozitol, sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid,  magnezijevi silikati), stearinska kislina, magnezijev stearat, železo (železov glukonat), D-biotin, folat ( folna kislina), vitamin B12 (cianokobalamin), emulgator (triacetin), sredstvo za glaziranje (hidroksipropilmetil celuloza, titanov dioksid, mineralno olje, železovi oksidi).

Hranilne vrednosti

Hranila: 2 tableti vsebujeta  povprečno:

Vsebnost hranil na 2 tableti %PDV
Vitamin C 240 mg 300
Tiamin ( vitamin B1) 99 mg 9000
Riboflavin ( vitamin B2) 99 mg 7071
Niacin 99 mg 619
Vitamin B6 99 mg 7071
Folna kislina 99 µg 50
Vitamin B12 20 µg 800
Biotin 99 µg 198
Pantotenska kislina 99 mg 1650
Železo 9 mg 64
Holin bitartrat 99 mg *
Inozitol 99 mg *
Para-aminobenzojska 99 mg *

PDV: priporočen dnevni vnos
*: PDV še ni določen

Navodila za uporabo

Priporočen dnevni vnos:

Odrasli in otroci starejši od 14 let: 2 tableti na dan med ali po obroku. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka  se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

UPORABNO NAJMANJ DO/SERIJA: OZNAČENO NA DNU EMBALAŽE

Način shranjevanja: Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • BEST SELLER

  VITAMIN B12

  10,90
  NAKUP Podrobnosti
 • KOENCIM Q10

  43,90
  NAKUP Podrobnosti

POTREBUJETE POMOČ ali NASVET?

NA VOLJO SMO VAM NA:

Mobitel +386 (0)51 228 729