L Carnitine | M-Sport

L-Carnitine

19,90 13,90

1.500 mg L-karnitina na odmerek
Izdelek je na Kölnski listi prehranskih dopolnil

 

Pospeši kurjenje maščob, zmanjšuje utrujenost in dvigne nivo energije. Če ljudje zaužijejo premalo hrane, ki vsebuje karnitin, je zadnje priporočeno, da uživajo kapsule Body Attack L-Carnitine 2000 kot prehransko dopolnilo.

Neto količina: 100 kapsul

Opis

Visoko kakovostne kapsule z L-karnitinom

  • 2000 mg L-karnitina na odmerek
  • Izdelek je na Kölnski listi prehranskih dopolnil

Body Attack L-Carnitine 2000 zagotavlja 1.500 mg L-karnitin tartrata na odmerek (3 kapsule). Tartrat je vinska kislina, ki jo telo zelo učinkovito absorbira in je zato zelo primerna za izdelke iz L-karnitina.

Izdelek Body Attack L-Carnitine je uporabno prehransko dopolnilo za vse osebe, ki jim primanjkuje L-karnitina v telesu zaradi diete, velike telesne izčrpanosti ali bolezni. L-karnitin je endogena substanca. Mišice so posebej bogate z L-karnitinom, kjer se ustvarjajo največje zaloge L-karnitina, a se tudi sproti porabljajo. Telo ni sposobno endogeno sintezirati zadostne dnevne količine karnitina, zato ga je potrebno zaužiti s hrano. Hrana, ki je bogata s karnitinom, je meso, ribe in mleko. Če ljudje zaužijejo premalo hrane, ki vsebuje karnitin, je zadnje priporočeno, da uživajo kapsule Body Attack L-Carnitine 2000 kot prehransko dopolnilo.

Dobro je vedeti: kaj je L-karnitin?

L-karnitin izhaja iz latinske besede »carne«, ki pomeni meso. Je vitaminu podobno hranilo, ki se v velikih količinah primarno pojavlja v živalskih proizvodih. Psoledično torej dieta z manj mesa zagotavlja manj L-karnitina. V povprečju zaužijemo okoli 30 mg L-karnitina z dnevno prehrano. Zdrav človek lahko sintezira L-karnitin iz dveh aminokislin, lizina in metionina. Endogena sinteza z neprekinjeno energijsko presnovo oskrbi telo s približno 15 mg karnitina na dan. Telo za sintezo L-karnitina potrebuje tudi železo, vitamin C, niacin, folno kislino in  vitamina B6 in B12. Pomanjkanje vitaminov lahko upočasni sintezo L-karnitina in energijsko presnovo.

S katerimi drugimi izdelki je najbolje uporabljat izdelek Body Attack L-Carnitine 2000?

  1. Z izdelkom Body Attack Daily Vital, ki zagotavlja zalogo esencialnih mineralov in vitaminov za energijsko presnovo.
  2. Z napitkom Body Attack Isotonic Sports Drink med fizično obremenitvijo ter za uravnavanje izgube tekočine in mineralov.
  3. Z izdelkom Body Attack Diet Shake, ki optimalizira količino L-karnitina v nadomestnem obroku v času nizkokalorične diete.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

⚪ BREZPLAČNA DOSTAVA: HealthAid nad 29,99 €, Ostalo nad 49,99 € ⚪ OSEBNI PREVZEM: Celje ⚪POŠTNINA: 3,99 €