Nam najljubša je tista, čisto klasična sadna pita.

Sestavine za testo:

  • 500 g riževe moke
  • 250 g masla
  • 100 ml vode ali zelenjavne pijače
  • 20 g svežega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkornega trsa
  • 180 g indijskega trpotca
  • 150 ml vode
  • 100 g trsnega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Sestavine za nadev:

  • 2 kg jabolk
  • 100 g trsnega sladkorja
  • 1 kavna žlička cimeta
  • nekaj domače marelične marmelade ali češnjeve

Priprava: 

TESTO: najprej pripravimo kvas – temu dodamo toplo vodo in žičko sladkorja. V toplo vodo namočimo tudi indijski trpotec. V skledo damo preostale sestavine, jim dodamo vzhajan kvas, trpotec in vse skupaj z rokami zgnetemo. Oblikujemo hlebček, ga ovijemo s folijo za živila ali položimo v hladilnik za pol ure, lahko tudi dlje.

NADEV: jabolka naribajte na večje kose, dodajte trsni sladkor in cimet.

Testo razdelite na dva dela. Enega položite v model in namažite z marmelado. Nato dodate jabolčni nadev. Z drugo polovico pokrijemo pito.

PEČEMO: v ventilacijski pečici pri 175 stopinjah 35-40 minut.

RECEPT JE PRIPRAVILA: Kisné Fárijev Babettov recept ? ABSORICE brand – veganski izdelki