Sprememba letnega časa ima velik vpliv na našo kožo, še posebej na obraz, saj je vedno najbolj izpostavljen. Vlažnost zraka pozimi je visoka, notranji prostori so ogrevani in izsušeni zaradi centralne kurjave, kar je za kožo precejšen šok. Koža zato potrebuje več hranljivih snovi in tudi vlage. In kako svoji koži zagotoviti pravilno nego? Seveda smo za nasvete prosili strokovnjakinjo Tanjo Janžek, ki vodi lepotni salon 

Prvo pravilo in osnovno je seveda

1. temeljito in pravilno čiščenje.

2. Izvajanje obraznih pilingov

3. Vlaženje kože s primerno kremo

4. Pravilna prehrana

ZA POPOLN VIDEZ VAŠE KOŽE

ČIŠČENJE

Čistiti jo moramo dvakrat na dan in sicer zjutraj in še posebej zvečer, potrebno pa jo je tudi nahraniti s pravilnimi in kvalitetnimi izdelki. ČISTILNI TONIK za obraz  je nujen izdelek za skoraj vse tipe kože, saj koži zagotovi zdravo ravnovesje ter vlago, ki jo koža potrebuje. Poleg čiščenja obraza s tonikom je priporočljivo izvajanje obraznih pilingov (1x do 2x tedensko), s katerimi odstranimo odmrle nečistoče in tako koža začne bolje delovati.

PILING

Eden izmed zelo učinkovitih tretmajev za nego obraza je diamantni pilingDiamantni piling je način regeneracije abrazije in čiščenja kože. Omogoča nam nežno abrazijo (luščenje) z diamantno glavo ter stimulacije s pomočjo vakuma, ki kožo očisti in jo obnovi. Koža občutno pridobi gladkost in nežnost, tvorijo se nove bazalne celice, stimulirajo se “fibroblasti”, ki povzročajo sintezo kolagena in elastina, ter izboljšajo strukturo kože. Površinske gube se vidno zmanjšajo. Zmanjšajo se brazgotine po aknah, tudi hiperpigmentacija. Koža je po postopku čista, sveža. Stranskih učinkov praktično ni. Za zadovoljive rezultate je priporočeno opraviti 6 -10 tretmajev v štirinajst dnevnem intervalu. Po tretmaju se odsvetuje intenzivno sončenje. Koža je lahkotno sveža, čista in gladkega videza. Priporočljivo za starejše kože, nečiste kože, kožo brez leska in odprtimi porami ter s pigmentacijo.

VLAŽILNE KREME

Vsaka koža potrebuje nego z VLAŽILNO KREMO ta pa se naj razlikuje glede na letni čas (topli/ hladni meseci). Tudi nočna krema je priporočljiva, če jo koža potrebuje, oziroma je uporaba le-te priporočena nekje po 25 letu.

NEGA V ZIMSKEM ČASU

V jesenskem in zimskem času smo manj izpostavljeni soncu, zato je to primeren čas za izvajanje pospešene nege tudi doma. Po zagotovljenem čiščenju kože s pravilno izbranimi čistili in tonikom sledi dodajanje vitaminov, večja uporaba hranilnih, vlažilnih krem ter serumov. Serum AQUA YOUTH ESSENCE OBNOVITVENI SERUM je veliko bolj pomemben kot krema, saj prodira globlje v kožo, vse do tretjega sloja.

Pozimi je še posebej pomembno kaj uživamo, da bo naša koža dovolj odporna. V salonu se zavedajo načela: »Kar uživamo, to smo.«, saj kar vnašamo v svoje telo, nam telo vrača nazaj-to pa se najbolj kaže na koži.

AMBASADORKE ZNAMKE NOUBA: Irena Yebuah Tiran, Tanja Ribič, Maja-Martina-Merljak

Vendar ne pozabite – pred neugodnimi klimatskimi dejavniki moramo zaščititi kožo tudi od znotraj – pijmo dovolj vode, uživajmo več sadja in zelenjave, poskrbimo za zdravo prehranjevanje in po 30 letu vključite kakovostne prehranske dodatke.

Ključ do zdrave kože in zdravja je torej v prvi vrsti zagotavljanje telesu dovolj hidracije in zdravih maščob. Posebej priporočljivi so vitamini C, B, D3, mineral CINK … in seveda KOLAGEN ki ga žal telo z leti tvori vedno manj. Vendar bodite pozorni, za nego kože, las in nohtov, izberite pravo obliko kolagena – HIDROLIZIRAN KOLAGEN TIPA 1 – RIBJI, s primerno molekularno maso ( od cca 2000 daltonov)

Bodite negovani, zdravi in odgovorni zase, svoje zdravje in kožo, saj Vam bo koža z leti sama pokazala ali z njo ter zanjo ravnate pravilno.??❤