Čokoladni mousse  ima odličen okus kakava in je kremaste ter mehke teksture.

Narejen je iz jajc, ki vsebujejo številne prehranske koristi. Pravzaprav jajca vsebujejo skoraj vsa hranila, ki so za nas pomembna. So dober vir beljakovin, joda, selena in vitamina D.  Uporabimo čokolado z min. 70% kakava in, z antioksidanti bogate mandlje, ki krepijo naš imunski sistem. Okrasimo ga z grobo sesekljanimi mandlji in temno čokolado.

Čas: 2,5 ure (delovni čas 30 minut)

Osebe: 2

Sestavine:

15 g WHEY100 beljakovinski prašek kakav
55 g čokolade z min. 70% kakava
2 rumenjak
3 beljake (lahko tudi kar tri cela jajca)
½ čajne žličke sladila
Mandlje in temno čokolado za dekoracijo

Postopek:

  1. Stopimo 50 g čokolade nad vodno kopeljo. Ostalo shranimo za dekoracijo.
  2. Iz beljakov naredimo sneg
  3. Jajčni rumenjak zmešamo s čokolado, ko je čokolada še mlačna.
  4. Nežno primešamo beljake v čokoladno posodo in dodamo sladilo.
  5. Nežno dodamo še WHEY100 beljakovinski prašek kakav v mešanico čokolade.
  6. Mešamo tako dolgo, da grudice izginejo.
  7. Peno iz čokolade vlijemo v kozarec ali v skledo.
  8. Čokolado peno postavimo v hladilniku za 2 uri.
  9. Okrasimo s grobo sesekljano čokolado in mandlji.

 

Hranilna vsebnost na 100g

Kalorije: 241
Beljakovine: 13.8g
Ogljikovi hidrati: 16.3
Maščobe: 13.6
 

Uporabljeni izdelki: